- Servis: 4 Kişilik
- Hazırlık Zamanı: 20 dakika
- Pişirme Süresi: 25 Dakika
- Kalori: 75
- Zorluk:
Kolay
Print
Doğada kendi halinde yetişen Mendek otu hem şifa kaynağı oluşu hemde çok lezzetli ve besleyici olması nedeniyle anadoluda çok tüketilir.
İçindekiler
Yapılışı
- Bir tencerede su ve et suyu katılarak kaynatılır, tıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek, kaynayan suyun içi-3 ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pirince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir.Unun topaklanmamasına dikkat edilir. Pirinci ilave edilir, pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler pişince ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Mendek Çorbası
- Servis: 4 Kişilik
- Hazırlık Zamanı: 20 dakika
- Pişirme Süresi: 25 Dakika
- Kalori: 75
- Zorluk:
Kolay
Doğada kendi halinde yetişen Mendek otu hem şifa kaynağı oluşu hemde çok lezzetli ve besleyici olması nedeniyle anadoluda çok tüketilir.
İçindekiler
Yapılışı
- Bir tencerede su ve et suyu katılarak kaynatılır, tıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek, kaynayan suyun içi-3 ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pirince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir.Unun topaklanmamasına dikkat edilir. Pirinci ilave edilir, pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler pişince ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Ayrıca şunları da beğenebilirsiniz